Ik ben uiteindelijk best wel, best wel snel bij een besloten groep op Facebook terechtgekomen. En… met allemaal drielingmoeders in verschillende leeftijden.
Dus met degene die nog zwanger zijn, van een drieling, die een pasgeboren drieling hebben of een drieling die al naar de basisschool gaat. Dus alle leeftijden, alle ervaringen. En daar hebben we ook toen toch best wel een aantal vragen nog gesteld. En want ja, je kunt het deels… deels is het natuurlijk de ontwikkeling van de kindjes, was wel hetzelfde als bij een eenlingzwangerschap. Dus dan heb je diverse websites waar je je kunt aanmelden dat je per week zeg maar, kunt zien wat, hoe je kindje zich ontwikkelt. Dus dat kun je wel redelijk aanhouden. Van hoe, wie, wat gebeurt er in mij? Maar wat meer de, de praktische dingen… Maar ook gewoon die ziekenhuisgesprekken over dat reduceren, over de vele echo’s, wanneer je…. iedereen wordt… wanneer je opgenomen zou kunnen worden, hoe mensen dat ervaren. Ja, dat is gewoon heel fijn om daar het over te hebben met ja, lotgenootjes, soortgenootjes [lacht].
I: Om gewoon wat meer een soort klankbord te hebben?
Dat is het vooral. Dat is het vooral, want gezien de vragen ook al die we kregen van mensen toen we het vertelden. Mensen hebben geen idee, en zelf hadden we ook bijna geen idee. En dan ja, is het toch wel het fijnst om gewoon te praten met degene die dit ook heeft doorgemaakt en nou ja, een paar obstakels heeft genomen en dan dat kan vertellen van nou, dit was wel handig, dit werkte voor ons. Dus zo kun je een beetje kijken wat de opties zijn. En dan, ook daar haal je weer uit, wat je zelf het prettigst vindt.
Module zwangerverhalen
Deze video is onderdeel van de online module Zwangerverhalen, ontwikkeld door het Childbirth Network samen met Praten over Gezondheid. Hier vertellen vrouwen na de bevalling over hun ervaringen. Voor herkenning en erkenning, zodat professionals en andere zwangeren ervan kunnen leren.
Module zwangerverhalen